ششمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله( SEE6)، صبح امروز، دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه، در تهران آغاز شد.
شعاراین کنفرانس که با حضور سفیر سازمان فرهنگی، علمی و آموزشی سازمان ملل ( یونسکو)، معاون پژوهشی وزارت علوم، رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و جمع کثیری از اساتید و متخصصان حوزه زلزله در سالن همایش های بین المللی میلاد برگزار شد؛ ” پژوهش هدفمند، توسعه دانش محور و کاهش خطرپذیری لرزه ای” عنوان گردید.
رییس ششمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در مراسم آغازین این کنفرانس با اشاره به شناخت دقیق علمی از نیازها، توجه علمی به برنامه ریزی هدفمند، پایش مستمر روشهای تحقق برنامه ها، تغییر و تحول موثر در نگرش و بالا بردن آگاهی ها به عنوان مسایل اصلی مربوط به زلزله؛ گفت: فراهم سازی زمینه چگونگی زندگی ایمن با زلزله، توسعه فراگیر، ایمن و سازگاری با زلزله از سایر مسایل مرتبط با زلزله است که باید مورد توجه واقع شوند.
دکتر ” عباسعلی تسنیمی” افزود: در قرن بیستم هزینه های ناشی از حوادث در سراسر جهان افزایش یافته به طوریکه برآورد می شود هزینه ای حدود یک تریلیون دلار هزینه های تحمیلی ناشی از زلزله در قرن حاضر بر دنیا تحمیل شده و تنها دو دهه اخیر بیش از ۲۲ میلیون نفر جان خود را در اثر زلزله از دست داده اند.
وی در ادامه با تاکید بر برگزاری نشست های تخصصی و علمی در راستای کاهش خسارات و آسیب های ناشی از زلزله؛ گفت: سیاست های کلی کشور در این زمینه مبتنی بر پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح با همکاری های همه جانبه و ارتقای فرهنگ ایمنی است؛ به طوریکه در سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور آمده است، ایران در پایان این دوره کشوری خواهد بود با مردمی آشنا و آگاه به زلزله و پیامدهای آن و چگونگی زندگی ایمن با زلزله و مستحدثاتی ایمن و سازگار با زمین لرزه.
دکتر تسنیمی در پایان سخنانش بر ضرورت تعریف یک ” ضریب ایمنی” در برابر زلزله برای کشور تاکید کرده و آن را شامل ضریب ایمنی برنامه های علمی- تحقیقاتی، ضریب ایمنی برنامه ریزی، ضریب ایمنی فرهنگ ساخت و ساز، ضریب ایمنی مدیریت و ضریب ایمنی فرهنگ عمومی دانست.
“چانلی هان”، سفیر سازمان فرهنگی، علمی و آموزشی سازمان ملل ( یونسکو) در ادامه مراسم افتتاحیه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنفرانس توسط پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و با اشاره به زلزله اخیر ژاپن بر لزوم بکارگیری روش های هشدار سریع برای کاهش خسارات زلزله تاکید کرد.
“محمد مهدی نژاد نوری “، معاون پژوهشی وزارت علوم نیز با اشاره به واقعیت زلزله خیزی کشور؛ بر لزوم ارتقای آگاهی و فرهنگ ایمنی در برابر زلزله تاکید نمود.
قابل ذکر است که کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از بیست سال پیش و پس از وقوع زلزله منجیل به همت پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله هر چهار سال یکباردر تهران برگزار می گردد که طی آن متخصصان و اساتید حوزه زلزله از سراسر جهان گردهم آمده و به تبادل نظر و ارایه جدیدترین یافته های علمی- تحقیقاتی خود در این عرصه می پردازند.