پنجمین گردهمایی یک روزه رابطین مانور سراسری زلزله و ایمنی، با محوریت برنامه ریزی برای مانور چهاردهم، روز چهارشنبه، پانزدهم شهریور ماه در پژوهشگاه برگزار شد.
در این گردهمایی که به همت گروه آموزش های همگانی پژوهشگاه و با حضور نمایندگان ۲۰ استان کشور و اعضای کمیته برنامه ریزی مانور تشکیل شد؛ مباحثی نظیر: درسهایی از زلزله اهر- ورزقان، گزارش آموزش همگانی امداد و نجات و کمک های اولیه در آموزش و پرورش شهر تهران، گزارش استان های برتر سیزدهمین مانور، مباحث در حیطه مانور چهاردهم از جمله تشریح فرم جدید ارزیابی مانور ارائه نظرات و پیشنهادات در خصوص مانور چهاردهم مطرح گردید.
در کارگاه درس هایی از زلزله اهر- ورزقان که توسط آقایان: دکتر “مهدی زارع”، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه، مهندس “حسین زارع”، کارشناس مدیریت بحران و رابط مانور در استان آذربایجان شرقی، “فرخ پارسی زاده”، عضو هیات علمی پژوهشگاه و دکتر “محمدرضا مهدوی فر”، عضو عیات علمی پژوهشگاه و دبیر شورای دایمی مانور ارایه گردید؛ دکتر زارع ضمن طرح مباحث زلزله شناسی و تاریخچه لرزه خیزی منطقه، هدف از این کارگاه را نظری به مشاهدات و یافته های مربوط به زلزله اهر- ورزقان، نقد، بررسی و بازنگری در شیوه های فعلی عنوان کرد.
در ادامه مهندس حسین زارع به تشریح روند مدیریت بحران در این زلزله پرداخته و گزارش سازمان نظام مهندسی استان مذکور را در زمینه رفتار لرزه ای ساختمان های مختلف موجود در منطقه در زلزله ورزقان را ارایه داد.
“آزمون های ناآموخته زلزله های ایران” عنوان گزارشی تحقیقاتی از زلزله ورزقان و مقایسه تطبیقی آن با زلزله بم بود که توسط آقای فرخ پارسی زاده، عضو هیات علمی پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه ارایه گردید.
در ادامه این جلسه یک روزه که در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به طول انجامید؛ دکتر محمدرضا مهدوی فر، ضمن ارایه گزارشی از نحوه برگزاری سیزدهمین مانور سراسری در آذرماه سال گذشته، به تشریح تغییرات در نظر گرفته شده برای مانور چهاردهم ( در آذرماه سال جاری)، فرم های جدید ارزیابی استان ها و شیوه ارزیابی گزارشات مانور پرداخت.
استمرار برگزاری کارگاه ها و دوره های استانی، تعیین برترین و ضعیف ترین استان به عنوان محل برگزاری گردهمایی استانی، حضور نمایندگان مدیریت بحران استان ها در زمان ارزیابی آثار استان خود، تاکید بر پناهگیری و خروج در مانور چهاردهم، بررسی فرم ارزیابی چهاردهمین مانور توسط رابطین و در صورت نیاز اصلاح و ارسال آن تا پایان شهرویور ماه به دبیرخانه از جمله مصوبات این گردهمایی بود.
همچنین مقرر شد به منظور یکسان سازی آموزش، دستورالعمل چگونگی پناهگیری و خروج صحیح ابتدا به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شود و سپس از طریق این سازمان به سایر سازمان ها و متولیان آموزش مانند هلال احمر، مدیریت بحران و… ابلاغ شود