مراسم گشایش هفته پژوهش صبح امروز، ۲۶ آذرماه با سخنان رییس پژوهشگاه و معاون امورقوانین مجلس شورای اسلامی در سالن همایش پژوهشگاه آغاز شد.
در این مراسم که با حضور رییس، معاونان، اساتید، دانشجویان و کارکنان پژوهشگاه برگزار شد؛ رییس پژوهشگاه با اشاره به نقش تحقیقات علمی در رشد و توسعه کشور گفت: علی رغم اینکه طی سالهای فعالیت پژوهشگاه، رشد و پیشرفت مطلوبی در زمینه مسایل تخصصی داشته ایم؛ اما این مقدار توسعه متناسب با استعداد کشور نبوده است.
دکتر “عباسعلی تسنیمی” افزود: هدف پژوهشگاه از انجام تحقیقات و پژوهش ها، کاهش خطرپذیری کشور در قبال زلزله بوده است که این هدف باید به سمت بالا رفتن ایمنی کشور در برابر این پدیده پیش رود.
وی با اشاره به اوایل دهه ۱۳۷۰ در کشور که طی آن توجه زیادی به امور پژوهشی می شد؛ گفت: در آن دوره سهم بودجه سالیانه پژوهش ۱٫۵ درصد از درآمد ناخالص ملی را به خود اختصاص می داد و این در حالیست که در حال حاضر و در برنامه پنجم توسعه آمده است که دولت باید به گونه ای برنامه ریزی نماید که سهم پژوهش سالیانه به میزان نیم درصد و تا پایان برنامه به سه درصد تولید ناخالص ملی افزایش یابد.
در ادامه این مراسم معاون امور قوانین مجلس شورای اسلامی، “حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابی فرد”، هدف از آفرینش انسان، انبیا، آموزه های دینی، معارف قرآن و عترت را ارتقای سطح علم و دانش و معرفت بشر دانست.
حجت الاسلام ابوترابی فرد افزود: اراده خداوند سلوک همراه با معرفت و علم انسان در همه عرصه هاست و هر تصمیم، انتخاب، سخن و رفتاری بدون پشتوانه علمی و معرفتی، موجب خسران در دنیا و آخرت است.
وی گفت: علم تنها زمانیکه با عمل توام و همراه گردد می تواند نقطه صعود باشد و تنها در سایه علم و عمل است که می توان به معرفت و حکمت دست یافت.
این عضو هیات امنای پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله خاطرنشان کرد: با عبور از گذرگاه درک استدلالی و برهان می توان به ادراک شهودی دست یافت؛ که سنگ بنای این ادراک و معرفت در مدرسه، دانشگاه، پژوهشگاه و مجامع علمی است.
در پایان این مراسم از تعدادی از پژوهشگران نمونه سال ۱۳۹۰ تقدیر به عمل آمد که طی آن دکتر ” کامبد امینی حسینی” به عنوان پژوهشگر نمونه؛ دکتر “محمدرضا مهدوی فر” به عنوان مدیر پژوهشی نمونه، خانم “مهری فخری”، مدیر نمونه و ” اسماعیل طیوری” و “ملیحه اسکندری” به عنوان کارشناسان نمونه و نیز ” اکبر عندلیبی” به عنوان کارمند نمونه شناخته شدند