بیستمین نشست مجمع پژوهشگاه های ملی کشور در دوره جدید، با حضور جمعی از روسا و معاونان پژوهشگاه های کشور، صبح روز سه شنبه، ۲۸ شهریور ۱۴۰۲به میزبانی “پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله” برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه در این جلسه که با حضور دکتر “پیمان صالحی”، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برگزار شد؛ موضوع رتبه بندی پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی و همچنین مستندسازی فعالیت پژوهشگاه ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای جلسه دکتر علی باقر طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش‌عالی و دبیر مجمع پژوهشگاههای ملی کشور ضمن ارائه نطق پیش از دستور عنوان کرد: در اجلاس روسای دانشگاه ها که اخیرا در محل سازمان پژوهش های علمی و صنعتی برگزار شد مقرر شد آئین نامه سرآمدی پژوهشی پژوهشگاهها هرچه سریعتر مصوب و اجرایی شود لذا از اعضا درخواست دارم تا نسبت به تصویب و اجرایی سازی آن در بخش پژوهش و فرهنگی اقدام لازم را به عمل آورند.

در ادامه دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، با اشاره به تحولات مثبتی که در برنامه هفتم برای پژوهشگاه ها در نظر گرفته شده در مورد پذیرش دانشجو در پژوهشگاه ها خاطرنشان کرد: رایزنی لازم با معاونت آموزشی وزات علوم برای پذیرش دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ها صورت گرفته و در این خصوص آئین نامه پذیرش دانشجوی دکتری تدوین و تصویب خواهد شد و پژوهشگاه ها می توانند نسبت به پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش محور اقدام کنند

سپس دکتر “محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و میزبان جلسه، ضمن خوشامد به اعضا و معرفی پژوهشگاه و تبیین ماموریت ها، ظرفیت ها و توانمندی های این پژوهشگاه، در خصوص بعد بین المللی این پژوهشگاه توضیحاتی را ارائه داد.

در ادامه دکتر “مجید محمدی”، معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی، نیز با ارائه فیلمی از آزمایشگاه های پیشرفته مهندسی زلزله پژوهشگاه در سوهانک تهران، بخش های مختلف آن را تشریح و این آزمایشگاه را یکی از کم نظیرترین مجموعه آزمایشگاهی مهندسی زلزله در دنیا توصیف کرد.

وی افزود: پژوهشگاه با راه اندازی مرکز ملی داده ها، شبکه لرزه نگاری باندپهن و مانیتورینگ زمین لرزه ها و فعالیت های گسل ها و زمین شناختی کل کشور توسط ایستگاه های مختلف شبکه و نیز مشارکت در طراحی و تدوین آئین نامه های ساخت و ساز و مهندسی سازه و عمران و همچنین فعالیت های آموزش همگانی نظیر برگزاری مانورهای سالیانه زلزله و ایمنی در مدارس سراسر کشور، راه اندازی مرکز منطقه ای یونسکو در زمینه ریسک و تاب آوری؛ از جمله پژوهشگاه های فعال و مطرح چه در بعد ملی و چه در بعد بین المللی است.

دکتر “سید احمد فاضل زاده حقیقی”، رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC)، دیگر سخنران این جلسه بود که به صورت برخط (آنلاین) به ارائه توضیحات لازم در مورد موضوع رتبه بندی پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی بر اساس شاخص های ISC پرداخت و اعضاء نیز نظرات خود را در این خصوص بیان کردند.

در این جلسه همچنین در خصوص مستندسازی دستاوردهای پژوهشگاه ها بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.

در پایان تعدادی از اعضای مجمع پژوهشگاه های ملی کشور، از شبکه ملی لرزه نگاری و آزمایشگاه های مهندسی سازه و ژئوتکنیک پژوهشگاه بازدید به عمل آوردند.