به همت پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
مرکز منطقه ای آموزشی و پژوهشی یونسکو در مدیریت ریسک و تابآوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا افتتاح شد
مراسم افتتاحیه “مرکز منطقه ای آموزشی و پژوهشی مدیریت ریسک و تاب آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا” به عنوان مرکز منطقه ای تحت حمایت یونسکو روز سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱، در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با حضور اعضای هیات علمی و کارکنان پژوهشگاه، جمعی از مسئولان کشوری، مقامات دفاتر سازمان ملل متحد در ایران و نمایندگان کشورهای واقع در منطقه غرب و مرکز آسیا برگزار شد.
لازم به ذکر است که این مرکز بنا به پیشنهاد پژوهشگاه و با مصوبه مجمع عمومی یونسکو (پاریس)، هیات دولت و مجلس شورای اسلامی تاسیس شده است. ارایه خدمات فنی و تخصصی در زمینه کاهش ریسک زلزله، مدیریت بحران و ارتقای تاب آوری در برابر زلزله های احتمالی به کشورهای واقع در غرب و مرکز آسیا (براساس ویژگیهای کالبدی، اجتماعی – اقتصادی و فرهنگی این کشورها) و تسهیل همکاری های بین المللی در زمینه ایمنی در برابر زلزله و مخاطرات طبیعی از مهمترین اهداف تشکیل این مرکز میباشد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، براساس موافقت نامه مبادله شده بین دبیر کل یونسکو و و دولت جمهوری اسلامی ایران، مهمترین ماموریت های این مرکز کمک به دولتهای منطقه برای توسعه نقشه راه و تدوین طرح جامع کاهش خطرپذیری زلزله در سطوح مختلف به منظور ارتقای تاب آوری در برابر زلزله؛ و نیز شناسایی اولویت های ملّی و منطقه ای در زمینه کاهش خطرپذیری سوانح و پاسخ به نیازهای مرتبط می باشد. همچنین تقویت ظرفیتها و توانمندیهای ملّی تا منطقه ای در زمینه کاهش خطرپذیری زلزله؛ برگزاری دوره های آموزشی و تحصیلی جهت ارتقای آگاهی عمومی و دانش تخصصی در منطقه؛ همکاری با کشورها در اجرای پروژه ها و فعالیتهای آموزشی مشترک (نظیر اجرای مانورهای منطقه ای زلزله)؛ و نیز جلب مشارکت حامیان محلّی و بین المللی برای پشتیبانی از پروژه های کاهش خطرپذیری سوانح در منطقه از دیگر ماموریت های این مرکز عنوان شده است.
مرکز مذکور هم از بعد محدوده جغرافیایی تحت پوشش (غرب و مرکز آسیا) و هم از بعد دامنه فعالیت های حرفه ای (آموزش و پژوهش در زمینه ریسک و تاب آوری) در نوع خود منحصر به فرد بوده و فعالیت های آن نیز مورد نیاز تمامی کشورهای منطقه میباشد. لذا این مرکز میتواند ظرفیت های مضاعفی را در زمینه فعالیت های مرتبط با کاهش ریسک و مدیریت بحران زلزله در منطقه ایجاد نماید.