به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه با توجه به نیاز کشور در زمینه اسکان موقت پس از رخداد سوانح طبیعی، «پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله» با همکاری «دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد» رویداد تخصصی «ارزیابی الگوهای کارآمد سرپناه موقت پس از سانحه» را با هدف آشنایی با ظرفیت شرکتها، واحدهای دانشبنیان و فن اور داخلی و نیز معرفی توانمندیهای موجود در داخل کشور، در روز «یکشنبه مورخ ۲۳/۱۱/۱۴۰۱ (ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲)» با حضور نمایندگان دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد، سازمان مدیریت بحران، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شرکتها و تولیدکنندگان مرتبط برگزار نمود.
در ابتدا دکتر کامبد امینی حسینی (رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران) به مرور سابقه همکاری پژوهشگاه با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل در خصوص بحث “اسکان موقت” پرداخت. سپس پروژه «پشتیبانی فنی و نظارت بر ساخت گونه های منتخب اسکان موقت»، توسط آقای دکتر بابک منصوری (مجری پروژه) معرفی شد و ضمن تشریح اهداف پروژه ضرورت ارتباط با صنعت و شناسایی توانمندی های کشور خاطرنشان گردید.
در ادامه، دکتر علیرضا محمدی نماینده دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد با اشاره به اهمیت موضوع اسکان موقت برای کشور (با تأکید بر مخاطرات زلزله و سیل) بیان نمود که تداوم و تکمیل اینگونه مطالعات بسیار لازم بوده و اظهار امیدواری کرد که خروجی های این رویداد بتواند پاسخ های مناسبی ارائه دهد.
دکتر جهانی (معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور) نیز با اشاره به مشکلات، معضلات و چالش های متعدد موجود بیان نمود که امروزه برای الگوی اسکان موقت لازم است بر اساس مطالعات و بررسی توانمندی های کشور راه حل های مناسب را پیدا کرد و باید دانست که این مبحث همواره در حال به روز شدن و تحول است پس نباید صرفاً در انتظار جواب بهینه و نهایی بود. همچنین آقای مهندس علیزمانی (مشاور امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی) به مرور تجارب در زلزله های مهم گذشته در حوزه اسکان موقت پرداخت و بیان نمود که بحث اسکان موقت مطالعات وسیعی لازم دارد و در هر پروژه یک پله از پله های متعدد را می شود طی کرد و بر ضرورت تداوم این مطالعات تاکید نمود.
در خاتمه شرکتها و تولیدکنندگان صنعتی مدعو به معرفی محصولات مرتبط و طرح های خود در زمینه سازه های اسکان موقت و پوشش های مرتبط پرداختند و طرح های ارائه شده در نشست تیم فنی حاضر مورد ارزیابی قرار گرفت.