صفحه ایران یکی از مناطق فعال لرزه خیز در دنیاست. جغرافیای پیچیده ایران که حرکات شمال شرقی صفحه آفریقا-عربی و ایستایی صفحه اروپا-آسیایی و مکان آن بر روی کمربند لرزه ای آلپ-هیمالیا سطح بالایی از فعالیت-های تکتونیکی را بوجود آورده است در طول قرن گذشته، این منطقه تعداد زیادی از زلزله های مخرب از جمله زلزله-های سیلاخور ۱۲۸۸، سلماس ۱۳۰۹، تورود ۱۳۱۴، لار ۱۳۳۹، بویین زهرا۱۳۴۱، دشت بیاض ۱۳۴۷، قیر ۱۳۵۱، طبس ۱۳۵۷ و زلزله اخیر گیلان و زنجان ۱۳۶۹ را تجربه کرده است.

زلزله های بزرگ و کوچک متعددی که در طول این مدت در سرتاسر دنیا بوقوع پیوسته اند این مسئله را خاطر نشان می نمایند که خطر زلزله همواره با ما همراه است. با نظر به خسارات اقتصادی و تلفات ناشی از زلزله ها، لازم است که تمامی کشورها خصوصا آنهایی که مانند ایران بیشتر در معرض خطر وقوع زلزله می باشند، تلاشهای خود را در جهت کاهش خطر زلزله ارتقا دهند. در پرتو مشاهدات پیشین و نیز دهه بین المللی کاهش بلایای طبیعی، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با همکاری سازمان علمی فرهنگی یونسکو، اولین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله را در ایران برگزار می کند این رویداد علمی، اولین رخداد از مجموعه این کنفرانس ها در ایران می باشد. هدف از برگزاری این کنفرانس ارتقا و پیشرفت تحقیقات علمی در زمینه زلزله شناسی و مهندسی زلزله در منطقه و همچنین گسترش و اجرایی نمودن روش های ایمن و مقرون به صرفه در طراحی و ساخت و سازهای مقاوم مهندسی می باشد.

از میان بیش از ۴۰۰ چکیده مقاله دریافت شده از ۳۶ کشور جهان، در حدود ۱۷۰ مقاله برای ارائه شفاهی، جلسات بحث و بررسی و ارائه بصورت پوستر و نیز چاپ در کتاب کنفرانس پذیرفته شده اند. کتاب کنفرانس مشتمل بر سه جلد، دو جلد به زبان انگلیسی و یک جلد به زبان فارسی می باشد. زمینه های مورد بررسی در کتاب کنفرانس در عناوین زیر خلاصه می شوند:
– لرزه خیزی و تحلیل خطر لرزه ای
– رفتار دینامیکی خاک و پی
– مهندسی زلزله
– ایمنی و آسیب پذیری
– برنامه ریزی و کاهش خطرپذیری

این فرصت را غنیمت شمرده، از تمامی کسانی که در تهیه این کتاب و برنامه ریزی کنفرانس، از همکاری و یاری آنان بهره مند شدیم، تشکر و قدردانی نماییم. همچنین از تمامی نویسندگان مقالات و محققین که مشارکت و دانش آنان ما را در هرچه بهتر برگزار کردن این کنفرانس یاری نمود سپاسگزاریم.

SEE1_arm
see1_1 see1_2 see1_3
see1_4