به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه در روز سه شنبه مورخ ۹۹٫۱۱٫۱۴ در راستای تسهیل همکاری مشترک بین پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوّ، تفاهم‌نامه ای همه جانبه در زمینه انجام مطالعات ملّی و منطقه ای (مرتبط با مخاطرات دارای منشأ زمین شناختی و آب و هوا شناختی) به امضا رسید.

در ابتدای این نشست، دکتر محمد کاظم جعفری رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله، ضمن خوشامدگویی به مهمانان، از آمادگی این پژوهشگاه برای انجام همکاری های مشترک در زمینه های کاربردی و مورد نیاز کشور از جمله ارزیابی مخاطرات، تهیه نقشه های خطر پذیری (ریسک) سوانح طبیعی، و توسعه سامانه های هشدار و تخمین سریع خسارات و تلفات سوانح خبر داد. همچنین ضرورت تبدیل تفاهم نامه به اقدامات عملی مورد تأکید قرار گرفت تا نتایج این همکاری برای مردم و مسئولان ذیربط قابل استفاده باشد.

در ادامه دکتر مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوّ، توضیحاتی در خصوص وظایف و اقدامات آن پژوهشگاه اعلام نمود و اجمالاً به مواردی که می تواند در قالب این همکاری مشترک در دستور کار قرار گیرد اشاره داشت.

ایجاد همکاری مشترک ۵ ساله بین دو پژوهشگاه در راستای وظایف اساسنامه‌ ای و زمینه های مطالعاتی، انجام پژوهش های کاربردی، آموزشی، علمی و ترویجی مرتبط با ارزیابی و مدیریت ریسک سوانح با منشأ  آب و هوا شناختی و زمین شناختی با در نظر گرفتن تمامی منابع و امکانات اعم از فنّی، نیروی انسانی، اطلاعات، تجربه و تخصص آنان از اهداف انعقاد این تفاهم نامه می باشد.

در این نشست علاوه بر رؤسای دو پژوهشگاه، آقای دکتر ابراهیم فتاحی معاون پژوهشی و خانم دکتر ساویز صحت مدیر آموزش پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوّ و همچنین آقایان دکتر کامبد امینی حسینی رییس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران و دکتر هومن معتمد استادیار پژوهشکده مذکور از پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله حضور داشتند.