به مناسبت اولین سالگرد زلزله سرپل ذهاب
نخستین نشست بررسی فرایند بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه برگزار گردید
به مناسبت اولین سالگرد زلزله سرپل ذهاب، نخستین نشست بررسی فرایند بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه در روز دوشنبه ٢١ آبانماه ٩٧ در پژوهشگاه و با همکاری کارگروه ملی زلزله و زمین لغزش برگزار گردید.
در اولین سالگرد رخداد زلزله ۷٫۳=Mw سر پل ذهاب، نخستین نشست تخصصی با حضور جمعی از مسؤولین، اساتید و دانشجویان و با همکاری تعدادی از سازمان های مرتبط و با هدف «بررسی فرآیند بازسازی مناطق زلزله سرپل ذهاب» در محل سالن همایش پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار گردید.
در ابتدای این همایش دکتر بسطامی عضو هیئت علمی پژوهشگاه و دبیر علمی این نشست، ضمن خوشامدگویی به حاضرین و مدعوین اظهار داشت: ۸۰ درصد مناطق ایران در منطقه ریسک بالای زلزله قرار دارند و لذا تدوین و اجرای برنامه های علمی پیشگیرانه برای مقابله با آسیب های احتمالی ناشی از آن امری اجتناب ناپذیر است و در این راستا، برگزاری اینگونه نشست ها را از الزامات جامعۀ علمی و مهندسی کشور دانست.
در ادامه دکتر شکرچی زاده؛ رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی نیز در این نشست از عدم تاب آوری مناسب بیمارستان ها در برابر یک زلزلۀ شدید خبر داد و گفت: با وجود بازسازی شهر سرپل ذهاب بعد از جنگ تحمیلی، متأسفانه اصول ایمنی و آئین نامه ساخت و ساز در آن شهر رعایت نشده بود. وی به مطالعات در این حوزه اشاره کرد و افزود: کشور در زمینه ساخت و ساز ساختمان های عمومی همچون بیمارستان ها کارنامه درخشانی نداشته و پرداختن به این مهم را از درس های بسیار ارزشمند زلزله سر پل ذهاب دانست.
مهندس جودی، مدیر کل بازسازی وزارت مسکن نیز از نقش و چگونگی مشارکت مردم و صنعت بیمه در تدوین برنامه بازسازی مناطق زلزله زده سخن راند و ابراز داشت: متأسفانه صنعت بیمه در ایران به هنگام بروز بحران هنوز جایگاه مناسبی نیافته و نتوانسته کارایی شایسته از خود نشان دهد و در این زمینه بر ضرورت مشارکت مردم در امر باز سازی مناطق آسیب دیده به کمک بیمه ها و تقویت جایگاه آنان تاکید نمود.
مهندس سلیمی؛ معاون مدیرکل ارزیابی و نظارت طرح های عمرانی وزارت بهداشت دیگر سخنران این جلسه بود که تأکید فراوانی بر توسعه و پایداری بیمارستان ها و مراکز درمانی داشت و ساخت بیمارستان ها و مراکز بهداشتی امن را یکی ازمهم ترین برنامه های این وزارتخانه معرفی کرد. وی از راه اندازی و پایان بازسازی بیمارستان اسلام آباد غرب در یک ماه آینده خبر داد و از چگونگی ترمیم و مرمت ستون های آسیب دیده این بیمارستان مطالبی ارائه کرد.
خانم دکتر نیاکان معاون پژوهشی پژوهشکده بیمه از دیگران سخنرانان این نشست بود که به تشریح وضعیت بیمه زلزله در ایران پرداخت و اعلام کرد که در ایران بیمه نامه مستقل زلزله نداریم و به صورت الحاقی بیمه آتش سوزی ارائه می شود. در ادامه ایشان به بررسی عملکرد شرکت های بیمه در دو زلزله سال ۱۳۹۱ اهر- ورزقان و همچنین زلزله سال گذشته سرپل ذهاب پرداخت و اظهار نمود که مشارکت بیمه در جبران خسارت ها از حدود ۲ درصد به حدود ۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
دیگر سخنران این نشست آقای دکتر خواجه عطاری عضوهیات علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی به بررسی عملکرد ساختمان های مسکن مهر در سرپل ذهاب و اسلام آباد غرب پرداخت. ایشان به تفصیل به ضعف های طراحی و همچنین نظارت و اجرای این ساختمان ها اشاره نمود و به پارامتر نامناسب بودن خاک بستر در این پروژه اشاره کردند. در انتها طرح های ارائه شده برای مقاوم سازی و بهسازی این ساختمان مورد اشاره قرار گرفت.
در ادامه این نشست دکتر سید محتبی موسوی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه با ارائه گزارشی از مطالعات میدانی منطقه زلزله زده گفت: برای توسعه شهری و حتی در مرحله بازسازی نیاز است مبنای توسعه شهری بر پایه مطالعات ریزپهنه بندی ژئو تکنیک لرزه ای صورت پذیرد.
دکتر حسینی هاشمی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله، آخرین سخنران این نشست علمی بود که مطالب خود را تحت عنوان بررسی اجمالی روند نوسازی و مقاوم سازی سازه های آسیب دیده در اولین سالگرد زلزله سر پل ذهاب ارائه کرد. در این سخنرانی ایرادهای طراحی، نظارتی و اجرایی بسیاری از ساختمان های در حال نوسازی با مستندات کافی بیان گردید و سپس در بخش مقاوم سازی ساختمان های آسیب دیده، ابتدا به ساختار مدیریتی و اشکالات موجود در این ساختار اشاره شد و در پایان شیوه های مقاوم سازی استفاده شده در ساختمان های آسیب دیده فولادی، بتنی و بنایی ارزیابی شد. بررسی موردی پنج نمونه از ساختمانهای مقاوم سازی شده فولادی و بتنی نیز ارائه و ایرادهای موجود در آنها معرفی گردید.
در پایان این گردهمایی پانل تخصصی تشکیل و با پرسش و پاسخ حضار از اساتید و مسئولین به پایان رسید.
به منظور مشاهده و دریافت فایل های سخنرانی اینجا کلیک نماید.