” ششمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله”، ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ به همت “پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله” در تهران برگزار می شود.
دبیر اجرایی ششمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، ضمن اعلام مطلب فوق افزود: طی این کنفرانس سه روزه که در ” مرکز همایش های بین المللی برج میلاد” برگزار می شود؛ بیش از ۵۶۰ مقاله ارایه می شوند که علاوه بر مقالات داخلی، ۵۵ مقاله نیز از سایر کشورهای جهان به دبیرخانه ارسال شده است.
مهندس “وحید تاجیک” اضافه کرد: پس از فراخوان چکیده مقاله و در ابتدای کار، حدود ۱۳۴۰ چکیده مقاله به دبیرخانه ششمین کنفرانس زلزله شناسی و مهندسی زلزله رسید که در مرحله اول داوری ها ۹۸۵ چکیده مقاله پذیرفته و ۳۵۵ چکیده مقاله مردود اعلام شدند. از ۹۸۵ چکیده مقاله پذیرفته شده، نویسندگان ۶۲۳ چکیده اقدام به ارسال اصل مقاله نمودند.
دبیر علمی این کنفرانس نیز در ادامه با اشاره به محورهای چهارگانه کنفرانس، آمار مقالاتی که در ششمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ارایه می شوند را به شرح ۵۶۸ مقاله عنوان کرد؛ که در گروه مهندسی سازه، ۳۳۷ مقاله؛ در گروه زلزله شناسی ، ۷۹ مقاله، در گروه مدیریت بحران و خطر پذیری، ۴۶ مقاله، و در گروه ژئوتکنیک، ۱۰۶ مقاله ارایه خواهند شد.
دکتر ” افشین کلانتری” افزود: از مجموع اصل مقالات رسیده ۲۲۹ مقاله بصورت شفاهی،۳۵۹ مقاله بصورت پوستری مورد پذیرش قرار گرفته؛ و ۵۵ مقاله توسط داوران رد شده است. که از این تعداد مقالات مورد پذیرش ۵۱۳ مقاله از ایران و ۵۵ مقاله از خارج از کشور به دبیرخانه رسیده است. از نظر زبان نوشتار مقاله ۳۳۶ مقاله به زبان انگلیسی و ۲۳۲ مقاله به زبان فارسی می باشد.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۲ کشور از جمله: ایالات متحده آمریکا، روسیه، ژاپن، ایتالیا، آلمان، انگلستان، ترکیه، الجزایر، ارمنستان، استرالیا، آذربایجان، کانادا، هند، چین، شیلی، ایرلند، مالزی، پرتغال، پاکستان، زلاندنو، سوریه و تایوان در این کنفرانس شرکت می کنند.
دبیر علمی این کنفرانس، خاطرنشان کرد: طی کنفرانس هشت سخنران کلیدی از کشورهای مذکور حضور خواهند داشت که به تبادل نظر و ارایه جدیدترین اطلاعات و یافته های علمی خود در محورهای مختلف کنفرانس خواهند پرداخت.
وی با اشاره به سعی در جهت گیری مطالعات پژوهشی بر فعالیت های کاربردی؛ گفت: طی روزهای برگزاری کنفرانس، چهار کارگاه و نشست تخصصی “بهسازی لرزه ای مدارس”، “بهسازی لرزه ای ساختمان ها- چالش ها و راهکارها”، “مطالعه خطر لرزه ای، کارگاه آموزشی-علمی روش های صحیح پناه گیری و بررسی مانور سراسری زلزله و ایمنی”، “زلزله ۱۱ مارس منطقه شمال شرق ژاپن و درس های آن” و نیز نمایشگاهی تخصصی در حاشیه آن برپا خواهد بود.
دکتر کلانتری در پایان تصریح کرد: حدود ۱۵۰۰ نفر استاد، دانشیار، استادیار، کارشناس، دانشجویان دکترا و فوق لیسانس نویسندگان مقالاتی هستند که در ششمین کنفرانس ارایه خواهند شد.
قابل ذکر است که کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله هر چهار سال یکبار به همت پژوهشگاه در تهران برگزار می شود. پس از وقوع زلزله فاجعه‌بار منجیل، پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با توجه به لزوم تمرکز بیشتر و ایجاد بستری مناسب و مستمر برای گردهمایی، همکاری و همفکری بین‌المللی بصورت دوره‌ای کنفرانس‌‌ بین الملی زلزله شناسی و مهندسی زلزله را بنیان نهاد.