معاون وزیر راه و شهرسازی و هیات همراه روز شنبه، ۱۳ اردیبهشت ماه، با مسوولان پژوهشگاه دیدار و ضمن گفتگو به بررسی زمینه های همکاری مشترک پرداختند.
در این دیدار دکتر “عباسعلی تسنیمی”، رییس پژوهشگاه، ضمن جدی تلقی کردن وقوع زلزله به عنوان یکی از ویژگی های طبیعی کشور، افزایش ایمنی در برابر این پدیده طبیعی را در گرو همکاری و همگرایی نهادهای مرتبط به صورت همه جانبه و تشریک مساعی دانست.
دکتر تسنیمی خاطرنشان کرد: نگاه پژوهشگاه زلزله شناسی به موضوع زلزله فراصنفی بوده و رویکرد ما نسبت به این پدیده طبیعی، رویکردی ملی است.
رییس پژوهشگاه ضمن اشاره به حساسیت توجه به ایمنی راه ها و سایر شریان های حیاتی در هنگام وقوع زلزله، بر لزوم تقویت حوزه های مربوط به آموزش، مقاوم سازی و درست سازی که به نوبه خود نیازمند استانداردهای ویژه ای هستند، تاکید نمود.
وی تصریح کرد: در بخش درست سازی با درنظر گرفتن مقوله زلزله با موضوعاتی چون: کنترل کیفی در حین ساخت و پایش مواجه هستیم که مهندسی کنترل و مداومت آن در چرخه ساخت از اهمیت خاصی برخوردار است. چرا که اگر به ساختار دینامیکی توجه نشود و ملاحظات در چرخه ساخت مستحدثات و راه ها صورت نگیرد، کنترل و رصد اطلاعات اعمال نشود؛ ممکن است در ساختار دینامیکی آنها به هنگام وقوع ارتعاشات و لرزه ها تغییرات مخربی صورت گیرد؛ لذا موضوع پایش اطلاعات لرزه ای در بخش مطالعات آغازین پروژه های عمرانی مربوط به راه ها و سایر مستحدثات وابسته از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دکتر تسنیمی افزود: این پایش ها منوط به انجام تحقیقاتی است که به نوبه خود مستلزم به کارگیری تجهیزاتی است که دارای استانداردهای لازم و کافی باشند.
رییس پژوهشگاه در پایان سخنانش از آمادگی کامل پژوهشگاه جهت همکاری با وزارت راه و شهرسازی در تمامی مراحل مربوط به طراحی، کنترل، ساخت و پایش پروژه های عمرانی این وزارت جهت افزایش ایمنی در مقابل زلزله خبر داد.
در ادامه دکتر “انوشیروان انصاری”، رییس شبکه ملی لرزه نگاری کشور، از دو فناوری نوین ساخته شده در پژوهشگاه: “دیجیتایزرهای ۲۴ بیتی” و “سنسورهای شتابنگار” سخن گفته و خاطرنشان کرد: ساخت دیجیتایزرهای ۲۴ بیتی که برای پایش هرگونه اطلاعات لرزه ای به وجودشان نیاز است، علاوه بر ارتقای دانش فنی متخصصان ما، صرفه جویی ارزی- ریالی قابل توجهی را در این بخش برای کشور به همراه دارد.
دکتر انصاری هدف از ساخت سنسورهای شتابنگاری توسط پژوهشگاه را تقویت و کمک به سیستم های هشدار سریع و نیز پایش سلامت سازه ها عنوان کرد.
وی در پایان؛ پروژه های در دست اجرا توسط پژوهشگاه با استفاده از این فناوری ها را “پایش سلامت سازه های نیروگاه اتمی بوشهر”، “سامانه خودکار اعلام هشدار و قطع جریان گاز در ایستگاه های کشور” و نیز “تدوین آیین نامه اعلام هشدار و قطع جریان گاز” ذکر نمود.
در ادامه این دیدار، اساتید و معاونان پژوهشگاه به معرفی ظرفیت ها و توانایی های پژوهشگاه در راستای همکاری با وزارت راه در زمینه های: آموزشی، برگزاری دوره های کوتاه مدت تخصصی، انجام مطالعات مربوط به پهنه بندی لرزه ای شبکه راه ها در کشور و… عنوان کردند.
دکتر “علی نورزاد”، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، ضمن اشاره به رابطه تنگاتنگ حرفه ای که بین اهداف پژوهشگاه و مجموعه وزارت راه وجود دارد، بر لزوم عملیاتی شدن همکاری فیمابین تاکید نمود.
دکتر نورزاد خاطرنشان کرد: این همکاری نباید صرفاً در قالب امضای تفاهم¬نامه باقی بماند، بلکه باید نسبت به بالفعل شدن تمامی مفاد آن توجه ویژه ای شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن استقبال از پیشنهاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برای برگزاری دوره های آموزشی – تخصصی برای نیروهای انسانی این وزارتخانه و برقراری ارتباطات پژوهشی؛ آمادگی خود را برای مشارکت در برگزاری هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله (SEE7) که در اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ در تهران برگزار خواهد شد، ابراز داشت.
قابل ذکر است که پیش نویس تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی توسط پژوهشگاه تهیه شده که پس از مطالعه و بررسی مفاد آن توسط طرفین، به امضا و مرحله اجرا خواهد رسید.