رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تأکید بر اولویت مقاوم سازی ساختمان های استراتژیک مانند ساختمان دانشگاه ها گفت: وزارت علوم با توجه به اینکه در خوابگاه ها و کلاس های درس دانشگاهی سرمایه های کشور را نگهداری می نماید باید به این امر توجه ویژه نماید.
دکتر “عباسعلی تسنیمی” که صبح روز سه شنبه در دومین گردهمایی “آشنایی با روال های مقاوم سازی ساختمان های دانشگاه های کشور” در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سخن می گفت؛ ضمن بیان مطلب فوق و ضروری شمردن تدوین شناسنامه فنی و کالبدی ساختمان های دانشگاه ها افزود : ویرایش دوم دستورالعمل بهسازی لرزه ای آماده است که امید است در آینده ای نزدیک منتشر شود.
دکتر تسنیمی خاطرنشان کرد: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در آستانه دهمین سالگرد رخداد زلزله بم، همایش ملی منطقه ای زلزله بم از ۳ تا ۵ دی ماه ۱۳۹۲ را تدارک دیده و محورهای مورد نظر این همایش در راستای تدوین و تحقق راهبردهای ۱۲ ساله (۱۳۹۲ – ۱۴۰۴) کاهش خطر پذیری لرزه ای در سطح منطقه می باشد.
در این گردهمایی همچنین معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جهت اتمام پروژه ها در بخش آموزش عالی کشور به بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.
دکتر “محمد حسین امید” در این گردهمایی افزود: برای اتمام پروژه هایی که بیش از ۸۰ درصد آنها پایان یافته، ۳۵۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است.
وی تصریح کرد: سیاست های وزارتخانه در دوره پیش رو و نگاه ما به حوزه طرح های عمرانی، پرداختن به بحث های ستادی، سیاستگذاری و نظارت است و تلاش می کنیم از کارهای اجرایی پرهیز کنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، برگزاری کارگاه های متعدد در حوزه های مختلف، هماهنگی در معماری و طراحی منظر، بحث های کلان برنامه ریزی و طرح های شهری محیط های دانشگاهی را از جمله کارهایی برشمرد که سعی می شود در این دوره به آن پرداخته شود.
وی با بیان اینکه در توزیع اعتبارات نگاه ما بر اساس شاخص هایی خواهد بود که تعریف می کنیم اظهار داشت: توزیع اعتبارات چه در طرح تملک که نقش حمایتی داشتیم و چه در تجهیزات و بخش های اجرایی بر اساس شاخص صورت می گیرد.
دکتر امید با اشاره به اینکه تفویض اختیار کامل به دانشگاه ها و مناطق هشتگانه داده شده است خاطر نشان کرد: در بحث های نظارتی نیز اختیارات به مناطق واگذار می شود و اداره این مناطق نیز به صورت دوره ای انجام می گیرد.
وی درخصوص وضعیت تخصیص بودجه گفت: بودجه تخصیص عمرانی در سال گذشته ۱۲ درصد و در بحث تعمیر و تجهیز ۲۰ درصد بوده که تخصیص های امسال تاکنون در اکثر ردیف ها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است و امیدواریم این ارقام به ۵۰ درصد افزایش یابد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم همچنین تصریح کرد: امسال هم در بودجه جاری و هم در بودجه عمرانی وضعیت نسبت به سال گذشته مناسب تر می باشد، اگرچه هنوز هم ناکافی است.
دکتر امید درخصوص ضرورت حضور فعالین خیر در حوزه دانشگاه ها افزود: در حال طراحی نهاد مرکزی (NGO) می باشیم که بتواند کمک های خیرین سراسر کشور را ساماندهی نماید به طوری که همه مناطق از این کمک ها بهره مند شوند.
در ادامه مراسم دکتر “مهرا… رخشانی مهر”، مدیر کل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم، ایران رابا توجه به زلزله های متعدد که در آن اتفاق می افتد یکی از پربحران ترین کشورهای جهان برشمرد و گفت: در سال های اخیر اداره کل نظارت بر طرح های عمرانی، مدیریت طرح مقاوم سازی ساختمان های دانشگاه ها را در قالب یک تفاهم نامه به پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله واگذار کرده و در راستای اجرای این تفاهم نامه کارگروهی از افراد متخصص تشکیل شده که قرار است با استفاده از افراد باتجربه این کارگروه را تقویت کنیم.
وی افزود: دنبال تشکیل کارگروه معماری، سازه، تأسیسات مکانیکی و برقی هستیم و هدف از تشکیل این کارگروه ها این است در صورتی که دانشگاهی احساس نیاز کند مبنی بر اینکه برخی از پروژه هایشان که در مرحله طراحی مشاور است در اداره کل طرحهای عمرانی طرح های پیشنهادی مشاور توسط اعضای کارگروه مورد داوری و بازبینی قرار گیرد.
مدیر کل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم، بر ساماندهی مناطق هشتگانه طرحهای عمرانی با اولویت تشکیل کمیته نظارت تأکید کرد و گفت: در هر منطقه تیمی متشکل از مهندسان برق، سازه یا عمران، معمار و تاسیسات را به عنوان کمیته ناظرین انتخاب می کنیم که آنان کارشناسان زبده طرحهای عمرانی هر منطقه هستند و به عنوان بازوی اجرایی دبیر هر منطقه و در نهایت بازوی اجرایی اداره کل نظارت بر طرحهای عمرانی خواهند بود.
وی با اشاره به مزایای انتخاب کمیته نظارت در هر منطقه تصریح کرد: بازدید کارشناس اداره طرحهای عمرانی به صورت تک رشته ای نخواهد بود، چرا که کارشناسان این کمیته دارای تخصص های متفاوتی هستند و در نظر است کمیته ناظرین هر منطقه به مناطق دیگر نیز فرستاده شود که راهکاری برای انتقال تجربیات بین مناطق باشد.
گفتنی است دومین گردهمایی آشنایی با روال های مقاوم سازی ساختمان های دانشگاه های کشور صبح روز سه شنبه، پنجم آذر ماه ۱۳۹۲ با حضور دکتر “محمد حسین امید”، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع، دکتر “مهرا… رخشانی مهر”، مدیر کل طرح-های عمرانی، دکتر “هادی نظر پور”، دبیر ستاد امور رفاهی وزارت علوم، دکتر “عباسعلی تسنیمی”، رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، دکتر “عبدالرضا سروقد مقدم”، رییس پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه زلزله شناسی و مدیر طرح مقاوم سازی دانشگاه ها و مهندس “ممبینی”، مدیر کل فناوری اطلاعات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در سالن اجتماعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد