چهاردهمین مانور سراسری «زلزله و ایمنی» صبح امروز، با نواختن زنگ زلزله، بطور همزمان در مدارس سراسر کشور برگزار شد.
این مانور سراسری به همت پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و با همکاری وزارت آموزش و پرورش، سازمان مدیریت بحران وزارت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال احمر برگزار شد؛ که در آن حدود ۱۲ میلیون دانش آموز مقاطع مختلف از ۱۰۵ هزار واحد آموزشی و ۳۱ استان کشور شرکت داشتند .
در این مانور مهندس هاشمی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، سیدعلی یزدیخواه، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و مهندس حسن قدمی، رییس سازمان مدیریت بحران و دکتر عباسعلی تسنیمی، رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در دبیرستان “دخترانه شهید آوینی” منطقه ۱۵ که به عنوان مدرسه نمادین اجرای مانور برگزیده شده بود، حضور داشتند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، هدف از اجرای این مانور، افزایش سطح آگاهی دانشآموزان در مورد زلزله و ایجاد آمادگی برای انجام واکنشهای صحیح و سریع در برابر آن، آشنایی دانشآموزان با حوادث طبیعی و چگونگی مقابله با آن جهت ایجاد آرامش روانی و برانگیختن حس کنجکاوی دانشآموزان نسبت به پدیدههای طبیعی است.
ایجاد فرهنگ ایمنی و مقاومسازی و نیز کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله، از جمله دیگر اهداف اجرایی چهاردهمین مانور سراسری زلزله و ایمنی است.
قابل ذکر است که این مانور از سال ۱۳۷۵ به پیشنهاد پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله در مهدکودکها و مدارس ابتدایی تهران، به اجرا درآمد و از سال ۱۳۷۸ به سراسر کشور تسری یافت. همچنین به منظور هرچه بهتر برگزار شدن مانور، تفاهمنامهای در سال ۱۳۸۱ بین وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، کشور و آموزش و پرورش و نیز جمعیت هلالاحمر و سازمان صدا و سیمای ج.ا.ا به امضا رسید که در آن بر استمرار، بسط و گسترش فعالیتهای مانور سراسری زلزله و ایمنی تاکید شد.