طی مراسمی که صبح روز یکشنبه، ۲۵ تیرماه، با حضور مدیرکل امور طرح های عمرانی وزارت علوم، رییس و معاونان و اساتید پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد؛ کلنگ احداث آزمایشگاه های پیشرفته لرزه ای پژوهشگاه به زمین زده شد.
رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در ساعات آغازین این مراسم، ضمن تاکید بر ملی و فرامنطقه ای بودن این پروژه عمرانی، احداث آن را گام مهمی در راستای توسعه و پیشرفت تحقیقات علمی و عمرانی کشور قلمداد کرد.
دکتر “عباسعلی تسنیمی” افزود: با توجه به حقیقت لرزه خیزی کشور، لزوم انجام تحقیقات آزمایشگاهی پیشرفته در زمینه مهندسی زلزله که بتواند پاسخگوی نیازهای حال و آینده پروژه های عمرانی و صنعت ساخت وساز کشور باشد؛ از ضرورت های انکارناپذیر کشور است.
وی گفت: احتمال بروز زلزله و عواقب ناگوار آن در کشور، ضرورت انجام مطالعات زیربنایی، افزایش کادر پژوهشگاه به ۳۳۶ نفر تا سال ۱۴۰۰، ضرورت افزایش فضاهای آموزشی، پژوهشی و آزمایشگاهی و از همه مهمتر لزوم رشد و توسعه تولید دانش ملی؛ دلایلی هستند که پروژه ساخت یک آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله را در دستور کار پژوهشگاه قرار داده است.
دکتر تسنیمی خاطرنشان کرد: با توجه به حقیقت لرزه خیزی کشور، این پروژه دارای گستره ای ملی می باشد که منشا و آغازگر تحول در نظام فعالیت های تحقیقاتی و عمرانی خواهد شد و نقش تعیین کننده ای در افزایش ضریب ایمنی کشور در برابر زلزله خواهد داشت.
قابل ذکر است که پروژه احداث آزمایشگاه های پیشرفته لرزه ای واقع در سوهانک تهران، در فضایی به مساحت حدود ۲۰ هزارمتر مربع و در دو بخش “آزمایشگاه های مهندسی سازه و ژئوتکنیک” و “فضاهای آموزشی، پژوهشی و اداری” طراحی و تدوین شده است؛ که مقرر است در فاز اول آزمایشگاه ها در فضایی به مساحت هفت هزار و ۵۲۶ مترمربع و به مبلغ حدود ۱۲٫۵ میلیارد تومان، به پیمانکاری شرکت “بستاب بنا” و طی مدت زمان دو سال و نیم احداث و آماده بهره برداری شود.
فاز دوم طرح نیز که اختصاص دارد به فضاهای آموزشی، پژوهشی و اداری از جمله: پژوهشکده ها، اتاق های اساتید، اتاق های سمینار، کلاس ها، کتابخانه ها، گروه های پژوهشی و سایر فضاهای مرتبط، در فضایی به مساحت حدود ۱۱هزار متر مربع و هزینه ای معادل ۲۳ میلیارد تومان احداث شود.