برای دستیابی به توسعه فراگیر و پایدار کشور لرزهخیزی چون ایران لازم است برنامهای جامع برای پیشگیری از بروز بحران و وارد آمدن تلفات جانی و اقتصادی با مشارکت همه ارگانهای ذیربط و دانشمندان و متخصصان، تدوین و به نحو کنترل شدهای به اجرا درآید. یکی از عوامل بسیار مؤثر در تحقق اهداف مربوط به این توسعه، گسترش دانش و یافتههای جدید علمی از طریق مباحثه و تبادل نظر اندیشمندان با دستاندرکاران برنامهریزی و مدیریت در کشور است. اینک با یاری خداوند متعال، پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با همکاری وزارتخانهها، دانشگاهها، مراکز پژوهشی و سازمانها و انجمنهای علمی، پنجمین کنفرانس بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله را با ملحوظ نمودن تجربیات ارزشمند برگرفته از کنفرانسهای پیشین برگزار مینماید. در این همایش، جدیدترین پیشرفتها و تجربیات بدست آمده از تحقیقات و بررسیهای علمی در زمینههای زلزلهشناسی و مهندسی زلزله مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت که امید است نتایج آن زمینهساز ایجاد نگرشهای نو و اقدامات بایسته در راستای ارتقاء کیفی ساختوساز و راهگشای حل مشکلات موجود و دربردارنده گامهای مؤثر در راه ایجاد محیطی امن برای هموطنان عزیز باشد.
متعاقب فراخوان مقالات، از ۹۶۵ چکیده مقاله دریافتی از ۴۵ کشور جهان، ۵۵۰ مقاله کامل پذیرفته و در مجموعه مقالات کنفرانس درج گردید. از این مجموع، ۲۴۸ مقاله به زبان انگلیسی و ۳۰۲ مقاله به زبان فارسی میباشد. از کل تعداد مقالات پذیرفته شده، تعداد ۲۹۳ مقاله برای ارائه شفاهی و ۲۵۷ مقاله برای بخش پوستر ملحوظ گردیده است.
در پایان، از سخنرانان برجسته، ارائهکنندگان مقالات کلیدی و مقالات برتر، اعضای هیأت علمی پژوهشگاه، مشاورین پژوهشی، حمایتکنندگان و کادر اجرایی که با صبر، دقت و پشتکار در انجام امور محوله صمیمانه همکاری نمودند، نهایت سپاس و قدردانی خود را اعلام میداریم.