بازشناسی نقاط قوت و ضعف سازه های سنتی ایرانی در برابر نیروهای استاتیکی و دینامیکی

“بازشناسی نقاط قوت و ضعف سازه های سنتی ایرانی در برابر نیروهای استاتیکی و دینامیکی” عنوان سخنرانی ای بود که روز یکشنبه، چهارم اسفندماه، در پژوهشگاه ارایه شد.
“مهدی کرامت فر”، کارشناسی ارشد رشته مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی و سخنران این برنامه ضمن اشاره به سیر تکاملی مداوم معماری از ادوار پارینه سنگی تاکنون، فلات ایران و آثار و بناهای به جامانده از ادوار مختلف تاریخی و پیش از تاریخ را از نظر فن شناسی و تکنیک های ساختمانی در خور تحسین ذکر نمود.
وی در ادامه به سه نمونه از مناره های تاریخی جهان: “مصلای هرات”، “گنبد سلطانیه” و “ارگ بم” اشاره کرده که دو نمونه اخیر از جمله مجموعه های تاریخی ایران است که در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند.
کرامت فر با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه تاثیر زلزله پنجم دی ماه ۱۳۸۲ بر ارگ بم و فرایند تخریب این مجموعه گلین؛ خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی ۲۰ هکتاری این مجموعه و تنوع ساخت و سازهای درون ارگ از نظر فرم و ترکیب های معماری، این واقعه مهم درس های ارزشمندی در رابطه با روش های تجربه شده افزایش مقاومت سازه های بنایی با استفاده از فرم های سازه ای ارائه می دهد.
قابل ذکر است که مهدی کرامت فر دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی است و در حال حاضر به عنوان کارشناس دفتر امور پایگاه های میراث جهانی ایران در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور مشغول فعالیت می باشد