رییس سازمان مدیریت بحران کشورروز یکشنبه در کارگاه ” سالروز زلزله بم” گفت: سرعت رشد و توسعه ساخت و ساز در کشور، بر سرعت فرسودگی ساختمان ها پیشی گرفته و سرعت ساخت سازها از سرعت فرسودگی بیشتر است.
مهندس “حسین باقری” که بعد از ظهر پنجم دیماه در مراسمی که به مناسبت سالروز زلزله بم و روز ملی لیمنی در برابر زلزله و نیز آغاز هفته پژوهش درپژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار شده بود؛ سخن می گفت، افزود: علی رغم این رشد کمی، دغدغه همه مسوولان معطوف این نکته است که در صورت بروز یک زلزله، به دلیل وجود ضعف در دو رکن اصلی ساختمان ها یعنی ” محاسبات” و “اسکلت” خسارات و تلفات بوجود خواهد آمد.
معاون وزیر کشور خاطرنشان کرد: اگر این دو رکن به خوبی اجرا شوند؛ بقیه عوامل خطرساز با توجه به ویژگی های زلزله های بومی ایران که با زلزله های سایر نقاط جهان متفاوت است؛ با سهولت بیشتری قابل حل و فصل خواهند بود.
وی ضمن اشاره به زلزله روز ۲۹ آذرماه سال جاری در مجاورت بم و مقایسه آن با زلزله ۵ دیماه ۱۳۸۲ شهر بم که منجر به کشته شدن بیش از ۳۰ هزار نفر از اهالی آن گردید؛ خاطرنشان کرد: با توجه به شباهت هر دو زلزله از حیث بزرگا، شدت، مکان و…؛ انتظار آن می رفت که حدود ۱۵ هزار تلفات و ۴۰ هزار واحد خرابی به بار آید، این در حالیست که در این زلزله تنها چهار نفر کشته و ۲۸۰ واحد مسکونی آسیب دیدند؛ که این امر نشان از نتایج تدابیر عاقلانه اتخاذ شده در سال های اخیر دارد.
مهندس باقری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بررسی های صورت گرفته برروی زلزله های اخیر کشور، عامل اصلی بروز خسارات در زلزله ها را عوامل غیرسازه ای ذکرکرد وافزود: طبق این بررسی ها بیشترین عامل تلفات در زلزله های اخیرنیزبه دلیل عدم آموزش صحیح اصول تخلیه و پناهگیری است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان تصریح کرد: برای رفع این مشکل شایسته است که در بند ۲۲ آیین نامه ساخت و ساز و در ادامه بندهای موجود، به فیکس کردن اجزای غیر سازه ای در واحدهای مسکونی، تجاری و صنعتی پرداخته شده و اختصاص یابد.