اولین “کارگاه منطقه ای چالش ها و راهکارهای مدیریت جامع ریسک و بحران زلزله” که با حضور بیش از ۲۰ متخصص در حوزه زلزله و در راستای توسعه همکاری های منطقه ای برگزار شده بود روز چهارشنبه، ۱۵ آذر به کار خود پایان داد.
در این کارگاه تخصصی، نیازهای کشورهای منطقه در زمینه توسعه برنامه جامع مدیریت ریسک و بحران زلزله معرفی گردید و نحوه همکاری و تعامل کشورهای منطقه در این زمینه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در این کارگاه ضمن معرفی چالش های مدیریت ریسک در زلزله های اخیر منطقه غرب و مرکز آسیا، موضوعات مرتبط با حوزههای: ارزیابی و کاهش ریسک زلزله، آمادگی در برابر زلزله، پاسخ اضطراری و بازتوانی و بازسازی پس از زلزله مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
در این رویداد علمی، متخصصان و اساتیدی از کشورهای افغانستان، پاکستان، ارمنستان، سوریه، ترکیه، لبنان و ایران حضور داشتند و ابعاد مختلف زلزله های اخیر و اقدامات کشورهای منطقه معرفی گردید.
معرفی خطر زلزله در کشورهای منطقه، تحولات جدید در حوزه کاهش ریسک زلزله و مخاطرات زمین شناختی مرتبط، رویکردهای نوین در مدیریت جامع ریسک و بحران، بررسی تجارب موجود در زمینه ارتقای آمادگی و تاب آوری جوامع و مردم در برابر زلزله، روشهای نوین در زمینه ارزیابی اثرات زلزله و موارد مختلف دیگر از جمله موضوعاتی بودند که در این برنامه به آنها پرداخته شد.
قابل ذکر است که در این همایش اساتیدی نیز از ژاپن، ایتالیا، فرانسه و آلمان به صورت برخط (آنلاین) حضور داشتند و به ارائه سخنرانی پرداختند.
گفتنی است که اولین “همایش منطقه ای چالش ها و راهکارهای مدیریت جامع ریسک و بحران زلزله” توسط “مرکز منطقه ای آموزشی و پژوهشی یونسکو در مدیریت ریسک و تاب آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا” و با همکاری “پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله” و دفاتر یونسکو تهران و پاریس از ۱۳ تا ۱۵ آذر در تهران برگزار شد.