شش سال قبل در چنین روزی، فاجعه‌بارترین زمین‌لرزه قرن اخیر در هائیتی به وقوع پیوست. این زمین‌لرزه، در ساعت ۱۶:۵۳:۱۰ به وقت محلی ۱۲ ژانویه ۲۰۱۰، با بزرگای Mw=7 و مختصات رومرکزی ۱۸٫۴۴۳°N و ۷۲٫۵۷۱°W، پورتو پرنس، پایتخت کشور هائیتی را در هم کوبید و بلافاصله پس از زلزله اصلی، دو پس‌لرزه با بزرگای ۵/۹ و ۵/۵ نیز رخ داد. زمین‌لرزه ۲۰۱۰ هائیتی بر روی مجموعه‌ای از گسل های پنهان مربوط به یک گسل امتدادلغز بزرگ و در داخل کشور و در نزدیکی بزرگترین شهر آن (پورتوپرنس) اتفاق افتاد. بر اساس برآوردهای رسمی، در اثر این رخداد، ۳۱۶۰۰۰ نفر کشته (با حداقل ۴ کشته در سونامی متعاقب زلزله)، ۳۰۰۰۰۰ نفر زخمی و ۱/۵ میلیون (حدود ۲۵% جمعیت کل هایئتی) بی‌خانمان شدند. در منطقه پورتو پرنس و در مناطق جنوبی هائیتی، حدود ۹۷۲۹۴ خانه دچار ویرانی کامل و ۱۸۸۳۸۳ خانه با خسارات مواجه شد.

هائیتی در رده‌بندی جهانی شاخص توسعه انسانی، دارای رتبه ۱۴۵ بوده و از کشورهای فقیر جهان سوم محسوب می‌شود. میزان خسارات وارده ناشی از زلزله ۲۰۱۰ به این کشور، ۱۴ میلیارد دلار برآورد شده که رقمی حدود ۲ برابر GDP آن در سال ۲۰۰۹ می‌باشد. زلزله ۱۲ ژانویه ۲۰۱۰، درست در ۲۵ کیلومتری جنوب پایتخت و در عمق کم ۱۵ کیلومتری زمین قرار داشت و موجب توقف همه فعالیت‌ها در این کشور شد. شاید علت این خسارات سنگین و تعداد زیاد تلفات ناشی از این زمین‌لرزه را بتوان ناشی از نبود زیرساخت‌های مناسب و از بین رفتن تاسیسات موجود در این کشور دانست که حتی پس از زلزله، کمک‌رسانی به قربانیان را با دشواری روبه‌رو می‌ساخت.

آن‌چه مشخص است، این است که در هائیتی آمادگی در برابر زلزله وجود نداشت، چرا که بزرگترین زلزله قبلی این کشور بیش از ۲۰۰ سال قبل روی داده بود و همچنین باتوجه به سایر مشکلات اقتصادی و چالش های موجود، ایمنی در برابر زلزله جز اولویت‌های اول این کشور نبوده است. به‌علاوه، هائیتی از سال ۲۰۰۹ با توفان، زلزله، سیل و وبا دست و پنجه نرم کرده است و دچار یک بحران مداوم بوده است. سازمان ملل زمین‌لرزه ۱۲ ژانویه هائیتی را بدترین فاجعه‌ای خوانده‌است که تا سال ۲۰۱۰ با آن روبرو بوده‌است.