هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله توسط پژوهشگاه و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) و معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی و نیز اشتراک گذاری یافته ها و تجارب موفق در این عرصه از ۲۸ لغایت ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ در مرکز همایشهای بین المللی برج میلاد تهران برگزار شد.در این کنفرانس ۶۱۶ مقاله از مجموع ۸۷۵ مقاله دریافتی از ۴۱ کشور جهان در حوزه های زلزله شناسی، مهندسی زلزله (ژئوتکنیک و سازه) و مدیریت خطرپذیری و بحران بصورت سخنرانی یا پوسترارائه گردیدند.

موضوع اصلی کنفرانس هفتم”مدیریت خطرپذیری لرزه ای بافتهای شهری” انتخاب شده بود تا بدین طریق نیازهای گسترده برای کاهش اثرات مخرب زلزله ها در شهرها بیشتر مورد توجه قرار گیرد (با توجه به اینکه در حال حاضر بالغ بر ۷۰ رصد جمعیت کشور در شهرها سکونت دارند). موضوعات فرعی کنفرانس نیز در حوزه های مختلف به شرح زیر انتخاب گردیدند:

در حوزه زلزله شناسی: لرزه زمین‌ساخت و دیرینه لرزه شناسی، زلزله شناسی و شبکه های لرزه‌شناسی، زلزله شناسی مهندسی و جنبش شدید زمین، پیش‌بینی وهشدار سریع زلزله.

در حوزه مهندسی ژئوتکنیک لرزه ای: سازه‌های خاکی (پی، دیوارهای حائل، سدهای خاکی، سازه‌های زیرزمینی و …)، اندرکنش خاک – سازه و اثرات ساختگاه، مدلهای فیزیکی و آزمایشگاهی و آزمایشات صحرایی، مخاطرات ژئوتکنیکی.

در حوزه مهندسی سازه: دینامیک سازه، طراحی لرزه‌ای سازه‌ها، بهسازی و مقاوم‌سازی لرزه‌ای سازه‌ها، ارزیابی آسیب‌پذیری لرزه‌ای، ضوابط و مقررات، روشهای آزمایشگاهی، پایش سلامت و شناخت سیستمها، کنترل لرزه‌ای سازه‌ها، بهسازی لرزه‌ای ساختمانهای تاریخی.

در حوزه مدیریت خطرپذیری و بحران زلزله: مدیریت جامع خطرپذیری و بحران، مدیریت خطرپذیری و بحران در میراث فرهنگی و بافتهای قدیمی شهری، مدلسازی خطرپذیری و ارزیابی خسارات، تبعات اجتماعی – اقتصادی و فرهنگی زلزله، آموزش همگانی و آمادگی، پاسخ اضطراری و بازسازی.

مجموعه خلاصه مبسوط مقالات کنفرانس به زبان انگلیسی در دو مجلد و نیز لوح فشرده مقالات کامل کنفرانس (فارسی و انگلیسی) از مهمترین محصولات علمی این کنفرانس محسوب می گردند که می‌توانند مورد استفاده محققان و نیز دست اندرکاران حوزه های اجرایی قرار گیرند.

در حاشیه این کنفرانس کارگاه ها و نشست های تخصصی متعددی با حضور دست اندرکاران حوزه های اجراییبرگزار شد که در آنها موضوعات مهم داخلی و جهانی در حوزه زلزله شناسی، مهندسی زلزله و مدیریت بحران مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. روش های نوین پیش یابی زلزله ، اقدامات کاهش خطر سونامی در منطقه مکران (با حضور کشورهای منطقه)، چالش های مهندسی ژئوتکنیک در مناطق لرزه ای (با مشارکت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور)، بهسازی لرزه ای پروژه های کلان شهر تهران (با مشارکت معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران)، کاهش آسیب پذیری مدارس کشور (با مشارکت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور)، تهیه نقشه راه جهت کاهش ریسک زلزله در چارچوب پیمان “سندای” و ارائه راهکارهای همکاری‌های منطقه‌ای (با مشارکت سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد و کشورهای منطقه)، اقتصاد بیمه و زلزله، اندر کنش خاک و سازه و نیز زلزله نپال از جمله مهمترین این نشستها بودند.

برگزاری نمایشگاه تخصصی محصولات و خدمات مرتبط با موضوع زلزله و کاهش خطرپذیری لرزه ای نیز از دیگر برنامه های جانبی کنفرانس هفتم بود که با مشارکت گسترده شرکتها و سازمانهای داخلی و خارجی برگزار گردید. در پایان کنفرانس نیز از ۱۹ مقاله برتر در حوزه های مختلف تقدیر به عمل آمد.

جهت مشاهده تصاویر هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اینجا را کلیک کنید.