مراسم تودیع و قدردانی از زحمات رئیس سابق پژوهشگاه؛ دکتر محمدکاظم جعفری و معارفه سرپرست جدید پژوهشگاه؛ دکتر محمدحسن بازیار، با حضور مقام‌عالی وزارت؛ دکتر محمدعلی زلفی‌گل و معاون پژوهشی وزارت عتف؛ دکتر پیمان صالحی روز چهارشنبه، ۸ تیرماه ۱۴۰۱ در سالن اجتماعات پژوهشگاه برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله؛ در ابتدای مراسم، دکتر محمدکاظم جعفری با اشاره به تاریخچه پیدایش و شکل‌گیری پژوهشگاه از سال ۱۳۶۸ تاکنون، زمین‌لرزه منجیل و رودبار را نقطه عطف و بستری مهم در آغاز فعالیت‌های علمی پژوهشگاه در حوزه زلزله‌شناسی در کشور خواند.

وی مأموریت اصلی پژوهشگاه را، پشتیبانی علمی و عملی از کاهش خطرپذیری در برابر زلزله و گسترش فرهنگ ایمنی در برابر زلزله دانست و در همین راستا به معرفی رئوس برنامه‌های آموزشی و پژوهشی  و عملکردهای شاخص پژوهشگاه در همه زمینه‌های مرتبط با زلزله پرداخت.

رئیس پیشین پژوهشگاه با اشاره به موفقیت پژوهشگاه در راه‌اندازی آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله علیرغم تمام دشواری‌های موجود در این مسیر، از آن به عنوان یکی از مراجع فاخر علمی در سطح جهانی نام برد که می‌تواند جامعه مهندسی کشور را در شناخت دقیق لرزه‌خیزی برای کاهش ریسک لرزه در کشور یاری رساند.

دکتر محمدحسن بازیار سرپرست جدید پژوهشگاه بعنوان دومین سخنران ضمن خوشامدگویی به مدعوین، به شناسایی کامل منابع و توانمندی‌های علمی جهت بهینه‌سازی منابع مالی و معنوی در تمامی حوزه‌های پژوهشی تأکید نمود­.

وی در ادامه اظهار داشت: ماهیت فعالیت پژوهشگاه‌ها به گونه‌ای است که در مقایسه با دانشگاه‌ها به حوزه صنعت نزدیکترند و در نتیجه توزیع مناسب و متوازن موضوعات علمی و تحقیقی و تخصصی کردن آن، مطابق با سند جامع علمی کشور ما را از موازی‌کاری و هدررفت منابع دور ساخته و به سوی صرفه‌جویی و بهینه‌سازی منابع مالی رهنمون می‌سازد.

در ادامه دکتر پیمان صالحی؛ معاون پژوهشی وزارت عتف ضمن تشکر از زحمات رئیس قبلی پژوهشگاه بر لزوم تلاش برای تقویت و وحدت ملّی و افزایش سرمایه‌های ملّی نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد.

معاون پژوهشی وزارت عتف؛ دو وظیفه اصلی پژوهشگاه‌ها را دیپلماسی علم و فنّاوری و یافتن جایگاه مرجعیت علمی دانست که موجبات ارتباط با نهادهای بین‌المللی و همچنین جذب سرمایه‌های مورد نیاز را فراهم می‌سازد و پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله را به عنوان یکی از بهترین مصادیق صاحب کرسی در سطح بین‌المللی، معرفی کرد­.

وی در پایان سخنرانی خویش، جذب پژوهشگران  پسا دکتری در پژوهشگاه‌ها را از سیاست‌های در دست تدوین در مجموعه وزارت علوم خواند.

در ادامه مراسم؛ مقام وزارت علوم  دکتر محمدعلی زلفی‌گل نقش مهم پژوهشگاه‌ها را به عنوان یک مربی یادآور شدند و از آنان خواستند با اهمیت بخشی به جایگاه مرجعیت علمی و با پذیرش پروژه‌های کلان ملّی همسو با دانشگاه‌ها در رشد و اعتلای علمی جامعه نقش‌آفرین باشند.

وزیر علوم و تحقیقات در پایان سخنان خویش به اهمیت شناساندن نقش و ظرفیت‌های علمی پژوهشگاه به جامعه فنی- مهندسی و عموم مردم در راستای بهره‌مندی از ظرفیت‌های علمی این مجموعه و همچنین ارتقای فرهنگ ایمنی و هدایت تحصیلی دانش‌آموزان نخبه به عنوان نسل متخصص آینده در این زمینه تاکید نمود.

در پایان مراسم احکام تقدیر از خدمات دکتر محمدکاظم جعفری رئیس پیشین و انتصاب دکتر محمدحسن بازیار، سرپرست جدید پژوهشگاه قرائت شد و با اهدای لوح و هدایا از زحمات صادقانه دکتر محمدکاظم جعفری تجلیل بعمل آمد.